• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Бібліотекарі загальноосвітніх навчальних закладів переймають передовий досвід

Бібліотекарі загальноосвітніх навчальних закладів переймають передовий досвід

2017-03-29

29.03.2017р. на базі Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 ім. І.Ревчука відбулося засідання Школи передового бібліотечного досвіду «Компетентнісний підхід щодо формування інформаційної культури сучасного читача».

Тетяна Качак, голова Івано-Франківської філії Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва, кандидат філологічних наук, ознайомила бібліотекарів із сучасними проектами щодо промоції дитячого читання та запропонувала у новому навчальному році започаткувати міський конкурс для дітей та юнацтва «Відгук на прочитану книгу».

Завідувач бібліотеки ЗШ № 6 Наталія Стасюк поділилась досвідом із колегами, як створити у шкільній бібліотеці сучасний простір для спілкування дітей і підлітків. «Якісна дитяча книжка є вагомою та необхідною формою естетики і комунікації сучасного школяра. Саме тому мета моєї роботи – створення бібліотеки нового формату із власним обличчям та іміджем, яка стане привабливою, неповторною і модною для сучасного читача», – вважає пані Наталія.

На майстер-класі бібліотекарі ознайомились із продуктивними формами роботи та взяли активну участь у захисті міні-проектів, книжковому батлі та флешбуці.

Уляна Чупрунова, методист ІМЦ, зосередила увагу бібліотечних працівників на ключових моментах оновлення змісту бібліотечної роботи в ракурсі Нової української школи та окреслила напрямки роботи із сучасними читачами. На сьогодні завдання бібліотекаря ЗНЗ полягає в покроковому формуванні компетентнісного випускника, здатного орієнтуватися в інформаційному просторі.

Т.Качак

Майстер клас

Кiлькiсть переглядiв: 614

Коментарi